Vraag:
donderdag, 11 september 2003

Mijn dochter van 5 jaar heeft iedere keer hele erge gele vlekken in haar onderbroek dit kan dus gaan irriteren.
Moet een kind van 5jaar haar schaamstreek ook droog maken na het plassen?
Mijn dochter is echt niet een meisje die in haar onderbroek plast.
Wij zijn hier al mee naar de kinderarts geweest en die zegt dat ze goed uit moet plassen, dat doet ze wel maar ze heeft nog steeds van die gele vlekken in haar onderbroek.
Ik vind dit niet normaal en ik vind het eigenlijk ook niet normaal dat een meisje van deze leeftijd haar schaamstreek iedere keer na het plassen droog moet maken.
Mijn dochter heeft ook een vergroot nierbekken weten jullie hier iets over en kan dit schadelijk zijn, ik kan hier heel weinig over vinden op het net.Mijn dochter heeft nog nooit een blaasonsteking gehad.
Groeten Anna

Antwoord:
vrijdag, 12 september 2003

Het is begrijpelijk dat u uw vraag aan ons stelt omdat er op het gebied van broekplassen en urologische klachten bij kinderen weinig is te vinden op het internet. Wij zijn echter een Kenniscentrum Bedplassen en de klacht van uw dochter ligt niet op dit gebied. Het is ook zo niet te zeggen wat de reden van de natte plekken in de onderbroek van uw dochter is. Het komt bij veel meisjes voor dat er tijdens plassen urine in de vagina komt wat zij bij het opstaan verliest in de broek. In dat geval moet zij zorgvuldig uit druppelen en afvegen. Maar het kan ook iets anders zijn. Wanneer de klacht blijft en u wilt antwoord op de vraag, adviseer ik u naar een kinderuroloog te gaan in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, of Nijmegen. U kunt ook nog even kijken op www.plascentrum.net Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag