Vraag:
maandag, 15 september 2003

Ik (20 jaar, 54KG, 1m84) ben heel gespannen en zit vol met zenuwen de laatste tijd, soms zo erg dat ik, zonder te beseffen, m'n broek volledig natplas. Nu, ik heb in het verleden al psychische problemen gehad en aan de psychische oplossing werk ik nu met specialisten. Ook ben ik ervan overtuigd dat dit, tezamen met mijn probleem opgelost geraakt, dus dat dit een tijdelijk probleem is. Maar intussen zit ik er wel mee. Daar het heel soms wel in het openbaar gebeurt en op heel ongelegen momenten zou ik liefst iets willen om me hiertegen te beschermen. Ik overweeg het tijdelijk dragen van luiers. Nu, heb ik schrik dat dit heel herkenbaar is van buitenaf en dat dit - door plastiek - kraakt. Het zou dus heel discreet moeten zijn. Nu weet ik niet welke luiers, welke maat ik nodig heb (mijn maten hierboven, vrij mager dus) waar ik deze kan kopen en hoeveel zoiets nu eigenlijk kost en per hoeveel luiers je dat moet kopen.
Ik durf dit niet aan m'n huisarts te vragen omdat die familie is en - begrijpelijk denk ik - daar wantrouwig tegenover sta.
Heeft u tips?? (ik ben trouwens mannelijk)

Antwoord:
donderdag, 18 september 2003

Ik kan mij voorstellen dat het heel vervelend voor je is. Welke luier voor jou het beste is, hangt af van de mate waarin je nat bent en je lichaamsgewicht. Er zijn allerlei luierbroeken ook wasbare broekjes die je aan kunt doen. Wanneer je over een luierbroek een boxershort aandoet en wijde lange broeken draagt, die erg in de mode zijn, dan zal het het minste opvallen. De wasbare broeken hebben het voordeel dat zij niet kraken. De firma Laprolan in Beuningen telnr: 024 6777800 heeft onderbroeken met wasbare inlegger voor urine verlies tot 100ml. De firma Comfor Med heeft ook wasbare broeken of luiers die meer opnemen. Je kunt ze bellen voor folder materiaal. telnr: 0164 687227
Kijk ook eens op de site www.incontinentie.net
Ik hoop dat je wat vindt want het is heel vervelend.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag