Vraag:
dinsdag, 16 september 2003


Geachte mevrouw,

Hier een verdrietige moeder die heel graag zou willen dat haar zoon verlost zou zijn van het bedplassen ( hij begint er psychisch onder te lijden)Ik heb enkele vragen:
Waar kun je de stoffen luiers (die niet kraken)krijgen die u noemt in de tips voor het schoolkamp?
En zou je zelf ook kunnen expirimenteren met melatonine?(dit is n.l vrij verkrijgbaar bij de drogist)(zie onderzoek bij rubriek nieuws)
En heeft u tips voor een 11 jarige jongen met en kleine blaasinhoud? (uroloog heeft dit vastgesteld)
Helpt minrin nooit bij een te kleine blaas? zijn er nog andere medicamentueze alternatieven?

Bij voorbaat dank ook namens onze zoon van 12 jaar

Antwoord:
donderdag, 18 september 2003

U heeft ons verschillende vragen gesteld;
1. De stoffen ofwel wasbare luiers zijn te verkrijgen bij Conformed tel. nummer: 0164 687227.
2. Wij adviseren Melatonine niet vrij te gebruiken. Wetenschappelijk onderzoek moet nog aan tonen dat dit middel helpt voor bedplassers. Zoals u misschien op de nieuwspagina gelezen hebt loopt er momenteel een onderzoek in het UMC Utrecht lokatie WKZ. U kunt zich daar voor op geven. Informatie vindt u op de nieuwspagina op onze site.
3. Medicijnen op het blaasvolume te verbeteren worden op onze site genoemd. U kunt klikken op ďtherapieí daarna op ďmedicamenteusĒ. Het medicijn Oxybutinine wordt voorgeschreven om de blaascapaciteit te vergroten. Dit kunt u alleen via de huisarts krijgen. Overigens kan dit medicijn wel bijwerkingen geven. Tolterodine doet het zelfde maar heeft veel minder bijwerkingen maar is nog niet geregistreerd voor kinderen.
4. Minrin kan ook helpen bij een kleine blaas omdat Minrin er voor zorgt dat er minder urine wordt aangemaakt. De urine is meer geconcentreerd en door dat er minder urine aangemaakt wordt kan de blaascapaciteit het beter aan en is er kans op droog blijven. Het is wel belangrijk dat de goede maximale dosering wordt voorgeschreven. Het moet direct helpen.

Hopelijk zijn uw vragen voldoende beantwoord veel succes

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag