Vraag:
donderdag, 18 september 2003

wat raad u aan wat ik moet doen, mijn zoon vrienden vragen steeds of hij bij hun komt slapen, en hij wil dat wel maar ja hij plast nog in bed, hij is 9 jaar en wil wel een keer bij een vriendje slapen of dat een vriendje bij hem komt.
maar ja medicijnen helpen niet en de dokter zegt: hij groeit er wel uit, maar wat moet hij doen als hij bij een vriendje wil slapen of andersom

Antwoord:
donderdag, 18 september 2003

Wachten tot het vanzelf overgaat vind ik geen goed advies, omdat uit recent onderzoek is gebleken dat kinderen die in bedplassen eerder psychologische problemen krijgen dan kinderen die niet in bedplassen. Hem er proberen eerder van af helpen is daarom ons advies. Hoe u dat het beste kunt doen, vindt u op de site. Hij heeft een goede leeftijd voor een plaswekkertraining. Wanneer dat niet helpt kunt u besluiten een Droogbedtraining te doen. Medicijnen helpt bij hem niet, schrijft u. Kijkt u dan nog even na of hij de goede dosering heeft gekregen. Van het medicijn Desmopressine (Minrin) mag hij 2 tabletjes van 0,2 mg per avond hebben.
U kunt ook naar de pagina “meer lezen”. Op de pagina “meer lezen” vindt u allerlei boeken o.a. het boek “Bedplassen, daar wil je van af!” waar veel over bedplassen en de behandelingen in staat. Het is een instructieboek voor kinderen en ouders. Het is ook te verkrijgen in de bibliotheek.
Tenslotte kan ik u wijzen op de “nieuwspagina” van onze site waar tips staan voor schoolkamp en misschien heeft u er ook iets aan voor het logeren. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag