Vraag:
zondag, 21 september 2003

raden jullie het aan of af luiers te gebruiken omdat jullie bij lings ook site's hebben waar je luiers kunt krijgen. en wat raden jullie aan als je echt al alles hebt gedaan van ziekenhuis tot dokteren en van minrin tot plaswekker.

Antwoord:
donderdag, 25 september 2003

Wij raden geen luiers aan, maar ook niet af. Soms kan het als overbrugging voor een periode aan hoop last verminderen van de ouders. In dat geval kan het geen kwaad een periode het kind een luier aan te doen. Of dit van invloed is weten we nog niet. Momenteel loopt er een onderzoek van TNO in Leiden, waarbij gekeken wordt of de luier van invloed is op het minder snel droog worden ’ s nachts.
Wat betreft uw tweede vraag over wat u moet doen wanneer alles geprobeerd is, is erg afhankelijk van de leeftijd. Wanneer jij of uw kind onder de 13- 14 jaar is verwijs ik naar het antwoord gegeven in vraag 1461. Wanneer jij of uw kind boven de 13 jaar is dan is begeleiding misschien nodig. Het is een beetje afhankelijk waar je woont. Er zijn een aantal ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals in: Meppel (speciaal voor kinderen boven de 12 jaar), Dordrecht, Arnhem, Deventer, Hoorn, Almelo. Kijk ook nog even op de site bij links voor particulieren bureaus. Ook in het boek “bedplassen daar wil je van af!” staan instructies voor verschillende trainingsprogramma’s met extra oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren. In de laatste 2 hoofdstukken worden trainingen voor hardnekkige bedplassers behandeld. Informatie over het boek vind je op de pagina “meer lezen?” Heel veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag