Vraag:
woensdag, 24 september 2003

Mijn dochter van ruim 7 jaar is nadat zij een klein jaar droog is geweest, na training met een plaswekker, opnieuw begonnen met bedplassen. De periode dat zij droog was is zij geen enkele maal meer nat geweest. Voor het trainen met de plaswekker heeft zij een aantal maanden minrin gebruikt zonder succes.
Haar bedplas patroon bestaat uit 1 tot 3 maal per nacht zichzelf en beddegoed drijfnat plassen. Ze wordt daar meestal niet wakker van. Haar probleem lijkt te zijn dat zij 's nachts ontzettend diep in slaap is en de plasprikkel totaal niet op lijkt te pakken.
We hebben het opnieuw beginnen van het bedplassen twee maanden aangezien met de hoop dat het bedplassen van haar nu uit zichzelf weer zou stoppen.
Mijn vraag is zijn wij nu op de juiste wijze bezig of moeten wij verder g

Antwoord:
donderdag, 25 september 2003

Wanneer een kind goed heeft gereageerd op de plaswekker en weer teug valt dan is het van grootste belang dat zo snel mogelijk weer de plaswekker gebruikt gaat worden. Dan bestaat de meeste kans dat de periode van terugval beperkt blijft. Het is eigenlijk jammer dat u het 2 maanden heeft aan gezien. Zo snel mogelijk weer starten geeft het snelste resultaat. De meesten reageren begrijpelijk teleurgesteld en wachten te lang en hebben dan geen vertrouwen meer in de wekker. Het kind valt dan terug in het oude patroon. Dus het advies is, weer aan de slag met de wekker en oefeningen die de wekbaarheid verbeteren. In het boek ďBedplassen daar wil je van af!Ē staan instructies voor verschillende trainingsprogrammaís met extra oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren. Informatie over het boek vindt u op de pagina ďmeer lezen?Ē Heel veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag