Vraag:
dinsdag, 30 september 2003

ik ben een jongen van 13 en ik plas bijna elke dag in mijn bed daarom moet ik elke dag een luier dragen en voor straf moet ik de hele dag luiers dragen en nu ben ik bijna van bedplassen van af drie keer per week en nu plas ik in mijn broek kunnen jullie iets doen

Antwoord:
donderdag, 2 oktober 2003

Luiers zijn niet de oplossing van je probleem. Het is zeker geen oplossing om luiers voor straf te dragen. Wanneer dat bij jou thuis het geval is, dan is het voor jou beter om hulp te zoeken bij iemand in de buurt die je helpt van het bedplassen af te komen. Zeker wanneer je 13 jaar bent, lijkt mij dat belangrijk. Je kunt het beste een afspraak maken bij de huisarts of wanneer je dat hebt, de schoolarts. Zij kunnen kijken wat er bij jou in de buurt mogelijk is.
Er zijn vele GGD’s in Nederland die begeleiding geven. Je kunt ook eens informeren bij de GGD afdeling jeugd bij jou in de buurt. Verder zijn er een aantal ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals in Meppel,Almelo, Deventer, Eindhoven en Dordrecht. Informatie en adressen staan op de site.

Ook in het boek “Bedplassen daar wil je van af!” staan instructies voor verschillende trainingsprogramma’s met extra oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren. Informatie over het boek vind je op de pagina “meer lezen?” Heel veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag