Vraag:
woensdag, 1 oktober 2003

Beste mevrouw Vijverberg,

Eigenlijk heb ik een paar vragen.

Mijn man gebruikt inmiddels ruim 12 jaar het medicijn Minrin. We proberen al een tijdje om zwanger te worden, dit is nog niet gelukt. Kan Minrin invloed hebben op de vruchtbaarheid?

Wij hebben wel aparte lakens voor op bed, want ookal slikt mijn man Minrin, het gaat toch nog wel eens mis. Helaas is de winkel waar wij deze lakens kochtten weg. Kunt u mij een tip geven hoe ik aan speciale lakens kan komen? Het gaat nogal ten kostte van de matrassen.

En mijn laatste vraag. Onze huisarts zegt dat het geen zin heeft om mijn man nogeens te laten onderzoeken, dat is al 12 jaar niet meer gebeurd. Wij zijn erg benieuwd of er in die jaren misschien iets nieuws is dat mijn man kan helpen. Minrin helpt goed, buiten de ongelukjes, maar wie weet. Misschien is het wel helemaal niet nodig om dit regelmatig te laten onderzoeken. Van onze huisarts krijgen we helaas weinig respons als we er naar vragen. Weet u misschien meer?
Ik hoop van u te horen!

Alvast bedankt!

Antwoord:
donderdag, 2 oktober 2003

n hoeverre Minrin invloed heeft op de vruchtbaarheid weet ik niet. Deze vraag heb ik voor gelegd aan een van de andere bestuursleden Jeugdarts drs. F van Leerdam. Hij zal deze vraag via vraag 1478 beantwoorden op de site. Wat betreft de lakens zou u eens moeten informeren bij de firma Wehkamp, zij hebben speciale hoezen. Ook de firma Laprolan heeft goede oplossingen telnr: 024 6777800. Ook de firma Comfor Med heeft wasbare onderleggers.en misschien ook lakens.telnr: 0164 687227. Vroom en Dreesman en beddengoed speciaal zaken hebben ook vaak hoezen om de matras te beschermen. Uw laatste vraag over nog eens cverder onderzoek; Wanneer het echt alleen over bedplassen gaat en er overdag geen klachten zijn dan heeft het weinig zin om nog eens naar lichamelijke oorzaken te zoeken. Wanneer Minrin goed helpt dan is dat al heel belangrijk. Veel succes met de zoektocht naar de lakens.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag