Vraag:
woensdag, 8 oktober 2003

ik ben 13 en plas nog altijd in mijn bed mijn vader en moeder zeggen dat ik minder moet drinken en na het eten niet meer drinken .
we hebben overlaats een nieuwe matras moeten kopen omdat de oude te veel naar urine stonk.
maar nu is mijn vraag:helpt het als ik minder drink???

Antwoord:
donderdag, 9 oktober 2003

Op jouw vraag of het helpt om droog te worden wanneer je minder drinkt, kan ik geen ja of nee op zeggen. Het hangt ervan af wat de oorzaak van het bedplassen is. Wanneer je een kleine blaas hebt, dat wil zeggen dat je overdag ook kleine plasjes doet en de plas niet goed kan op houden, dan heb je dat probleem ook ís nachts. In dat geval is het verstandig om ís avonds niet zo veel te drinken. Wanneer je ís nachts al veel urine aanmaakt, meer dan in je blaas kan, dan zal je erger nat zijn bij veel drinken. Het lijkt dus verstandig ís avonds niet zoveel te drinken. Wanneer je bij een gevulde blaas niet goed wakker wordt, dan zal minder drinken niet echt helpen. Je kunt het proberen maar ik ben bang dat minder drinken niet de enige oplossing is. Op jouw leeftijd is het zinnig om echt te gaan trainen met een plaswekker of medicijnen. Kijk daarvoor maar op de site. Daar vind je alle informatie over de plaswekker en medicijnen.
Ook in het boek ďBedplassen daar wil je van af!Ē staan instructies voor verschillende trainingsprogrammaís met extra oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren. Informatie over het boek vind je op de pagina ďmeer lezen?Ē Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag