Vraag:
woensdag, 15 oktober 2003

Dag,
Ik heb een vraag over mijn bijna 8-jarige zoon die nog nooit droog heeft geslapen. Deze week zijn wij begonnen met de plaswekker. De wekker gaat minimaal 2, soms drie keer per nacht wakker. Onze zoon is moeilijk wakker te krijgen. Ik heb pas vanavond hier over de inprentingsmethode gelezen, dus dat wil ik morgen gaan toevoegen aan het ritueel.
Maar mijn vraag is: hoe lang duurt het voor er resultaat komt? Onze zoon is erg moe van al dat wakker worden, hij is deze herfstvakantie nog geen avond opgebleven en wil dat zelf ook niet (wonder!). Ik wil eigenlijk volgende week niet doorgaan hem 2 maal 's nachts te wekken. Hij moet dan weer naar school en wij aan het werk.
Overigens is hij afgelopen nacht 1 keer uit zichzelf naar de wc gegaan (ong. een uur na een wekalarm).
Graag advies over de duur van de plaswekkertraining en de vermoeidheid.
Groet en dank,
Clary

Antwoord:
donderdag, 16 oktober 2003

Een plaswekker training kan heel vermoeiend zijn. Het feit dat hij een keer uit zichzelf wakker is geworden vind ik een goed teken. De plaswekker gebruik je gemiddeld 2 –3 maanden, waarbij je na 2-3 weken duidelijk verbetering moet zien in het aantal droge nachten. Wanneer na 4-5 weken geen enkele verbetering is opgetreden dan kunt u beter stoppen.
In het boek “Bedplassen daar wil je van af!” staan instructies voor verschillende trainingsprogramma’s met extra oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren en tevens hoe je een training moet afbouwen of wanneer je moet stoppen. Misschien voor u een makkelijke handleiding. Informatie over het boek vindt u op de pagina “meer lezen?” Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag