Vraag:
zaterdag, 18 oktober 2003

Min dochter Maaike van 9 jaar plast nog geregeld in bed, ik kan het verminderen door haar 's nachts te laten plassen.
Maar zodra ik haar niet meer laat plassen is ze nat.
Graag zou ik van u de nodige informatie via de post ontvangen, ik ben vooral benieuwd of een plas wekker kan helpen bij haar probleem.

M-J Monden

Alvast bedankt en groeten van Marie-José en Maaike

Antwoord:
donderdag, 23 oktober 2003

Uw dochter zou zeker gebaat kunnen zijn bij de plaswekker . Wanneer u informatie wilt over de plaswekker kunt u het beste op onze site kijken. U vindt het onder het hoofdstuk “therapie” en dan klikken op “niet medicamenteus”.en dan op “plaswekker” voor het gebruik van de plaswekker en op “plaswekkers” voor de verschillende soorten plaswekker. U kunt dan door linken naar de site van de plaswekkers. U kunt ook bij de firma’s informatie op vragen.
In het boek “Bedplassen daar wil je van af!” staan instructies voor verschillende trainingsprogramma’s met plaswekkers en oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren en tevens hoe je een training moet afbouwen of wanneer je moet stoppen. Misschien voor u een makkelijke handleiding. Informatie over het boek vindt u op de pagina “meer lezen?” Het Kennis Centrum Bedplassen heeft niet veel meer schriftelijke informatie dan op de site staat. Mocht u toch nog meer willen weten kunt u bellen naar ons secretariaat onder telefoonnummer 0522 233850. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag