Vraag:
maandag, 20 oktober 2003

ik ben een jongen van 14 jaar en ik plas nog steeds in bed.
ik dacht dat het we vanzelf over zou gaan en dus heb ik dry nites gekocht. maar ik heb het zo te zien zo hardnekkig dat het gewoon langs de zijkant van mijn luier langsgaat weet u wat ik daar tegen kan doen?

Antwoord:
zaterdag, 25 oktober 2003

Wanneer de dry nites luiers onvoldoende zijn kun je overgaan op een andere luier. Deze moet je via de apotheek kopen. Er zijn grote luiers in verschillende maten en merken. De meest gebruikte merken zijn: Depend en Attends. Zij hebben maten: extra small tot extra large. Het is handig om een proef pakket op te vragen, zo kun je beoordelen of de maat goed is en of de luier bevalt. Er zijn apotheken die speciale voorlichting geven. Vraag maar eens bij de apotheek in de buurt. Zij weten je vaak verder te helpen.
Tevens zou je je af moeten vragen of je moet wachten tot het bedplassen vanzelf overgaat. Kijk is uitgebreid op de site. Er zijn allerlei mogelijkheden om van het bedplassen af te komen, zoals een plaswekker of medicijnen. Het is echt het proberen waard.
Tenslotte in het boek ďBedplassen daar wil je van af!Ē staan instructies voor verschillende trainingsprogrammaís met plaswekkers en oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren en tevens hoe je een training moet afbouwen of wanneer je moet stoppen. Misschien een makkelijke handleiding om thuis aan de slag te gaan. Je vindt meer informatie op de pagina ďmeer lezen?Ē
Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag