Vraag:
woensdag, 22 oktober 2003

ik moet voor school een opdracht maken over het bedplassen.. het gaat over een jongen van 14 die in het loop van dit jaar op kamp gaat.. alleen het probleem is dat hij 's nachts nog in bed plast.. en durft daarom niet mee, want hij is bang dat hij gepest word. en nu is da vraag of u 3 methodes kunt noemen om van het bedplassen af te komen en waar hij het beste hulp kan gaan zoeken..

Antwoord:
zaterdag, 25 oktober 2003

Je vraagt voor de opdracht van school (overigens een leuke opdracht) 3 methoden om van het bedplassen af te komen.
1. wekken
2. de plaswekker
3. medicijnen
Informatie over de 3 methoden vind je op de site onder het hoofdstuk “therapie” en dan doorklikken naar “niet medicamenteus” en “wekken”, of “plaswekker”.en bij “medicamenteus” vind je de medicijnen.
Waar hij het beste hulp kan zoeken hangt af waar iemand woont. Het kan bij een gespecialiseerd therapeute of bij de GGD of bij enkele ziekenhuizen die trainingen geven. Tenslotte in het boek “Bedplassen daar wil je van af!” staan instructies voor verschillende trainingsprogramma’s en oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren en tevens hoe je een training moet afbouwen of wanneer je moet stoppen. Misschien een handleiding voor jullie school opdracht. U vindt meer informatie op de pagina “meer lezen?” Het boek ik te krijgen in de bibliotheek.
Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag