Vraag:
dinsdag, 28 oktober 2003

Onze zoon van 11 jaar plast nog elke nacht in zijn bed. We hebben al van alles gepropeerd, zindelijkheidstraining, plaswekker (iedereen werd wakker behalve hij),'s avonds laat laten plassen e.d. Sinds een half jaar gebruikt hij Minrin 0,2 mg, dit ging tot een week of zes geleden goed op een enkele nacht na. Maar nu is hij weer elke nacht nat. Op advies van de huisarts is de dosering sinds een week tijdelijk verdubbeld, nu gebruikt hij dus 0,4 mg. Het heeft nog weinig resultaat, drie keer nat deze week.
Onze zoon krijgt er zelf steeds meer moeite mee en ook een antipathie tegen de medicijnen. Kun je hier maar eindeloos mee doorgaan?. We hebben afgesproken het eerst drie weken te proberen, maar als het niet goed gaat wat dan?
Wat voor invloed heeft deze medicijnen op zijn nieren?

Antwoord:
zaterdag, 1 november 2003

Allereerst heeft Minrin geen negatieve invloed op zijn nieren. Minrin is een lichaamseigen stof. Het is een aanvulling op het anti diuretisch hormoon dat ’s nachts actief is en er voor zorgt dat er ’s nachts minder urine wordt aangemaakt. Men gaat er van uit dat bedplassers een te kort hebben aan deze stof. Wanneer het helpt kan het geen kwaad om het langer te gebruiken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Minrin op de lange duur weinig bijwerkingen geeft.
Wanneer het niet helpt dan is dat bij uw zoon niet de oorzaak van het bedplassen. U kunt dan beter voor een andere methode gaan proberen.
In het boek “Bedplassen daar wil je van af!” staan instructies voor verschillende trainingsprogramma’s en oefeningen met de plaswekker om de wekbaarheid te verbeteren en tevens hoe je een training moet afbouwen of wanneer je moet stoppen. U vindt meer informatie op de pagina “meer lezen?”
Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag