Vraag:
maandag, 3 november 2003

ik zou graag meer info willen ik ben 21 jaar en loop al heel me leven met het probleem bedplassen niet iedere nacht maar dan heel veel wel en dan heel lang weer niet heb als kind al heel veel geprobeerd maar niks hielp er klopt gewoon iets niet en er is toch iets niet goed ik hoop van julie wat meer info te kunnen krijgen ook wil ik met het meisje praten van 27 maar krijg haar niet te pakken met vriendelijke groet a menheere

Antwoord:
vrijdag, 7 november 2003

Wanneer je 21 jaar bent en je hebt alles al geprobeerd om droog te worden dan hebben algemene adviezen geen zin. Er zal specifiek gekeken moeten worden wat de reden is dat het niet lukt met de gangbare methoden. Het trainingsprogramma moet daarop worden afgestemd. Het kan zijn dat er medicatie moet worden toegevoegd aan de training om de blaascapaciteit te vergroten of om de urineproductie te verminderen. Belangrijk is dat met verstand van zaken wordt gekeken wat het beste is. De medewerkers van het gespecialiseerd incontinentiecentrum te Meppel hebben veel ervaring met jong volwassenen die nog in bed plassen. Dit incontinentiecentrum zit in het Diaconessenziekenhuis in Meppel telnr: : 0522 233850. Voor jongeren worden bedplas kampen georganiseerd, waarbij zij gedurende 5 dagen intensief begeleid worden door professionals en in groepsverband getraind. Tevens wordt het plaspatroon overdag meegenomen in het verhaal.
Tenslotte moet ik je zeggen dat wij geen mogelijkheid hebben om te chatten en wanneer je dat meisje van 27 jaar die al eerder een vraag gesteld heeft niet te pakken krijgt, kunnen wij jouw alleen de volgende site geven www.BedPlassenookeenziekte@groups.msn.com een ding je bent wel verplicht om je aan te melden met een e-mail adres. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag