Vraag:
donderdag, 20 november 2003

Mijn vraag is als volgt. Ik heb sinds een maand of 6 een relatie met een leuke man van 40 jaar. Hij plast ook wel eens in bed. Als dat gebeurd dan heeft hij wel een biertje op. Nu heb ik in mij vorige relatie een man gehad die deed dat als hij heel veeeeel had gedronken, daar is toen ook mijn relatie op stuk gelopen. Ik merk wel dat mij vriend die ik nu heb soms maar 2 biertjes heb gedronken.Een andere keer heeft er wel 10 op en dan is er niets aan de hand. Ik zie ook wel dat hij daar bijna niets aan kan doen, maar toch roept dat heringen bij mij op die ik niet zo prettig vind. Ik vind het zo verveelend dat ik hem niet meer bij me wil laten slapen. toch wil ik hem helpen. Ook heb ik voor gesteld om evt langs een huisarts te gaan maar dat heeft hij al heel vaak gedaan. Incontintie matriaal wil hij ook niet aan. Ik heb ook al gedacht een een uritip met daar aan een catherzak.
Als het een mediche probleem is dan heb ik daar geen probleem mee. Maar toch denk ik dat het ook met alcohol te maken heeft. Kan dat de oorzaak zijn ?????
Ik hoop dat u een antwoord voor me heeft,
met voorbaat bedankt

Antwoord:
zaterdag, 22 november 2003

Het bedplassen van uw vriend heeft hoogst waarschijnlijk te maken met het feit dat hij bij het drinken van bier, meer urine aanmaakt in combinatie met de alcohol waardoor hij moeilijker wekbaar is. Deze combinatie zorgt ervoor dat hij de nacht niet droog kan overbruggen terwijl hij dat net wel kan wanneer hij geen bier drinkt. Er zijn maar 2 oplossingen voor. Wanneer hij bier gedronken heeft, de wekker een keer extra zetten om te gaan plassen. Hij moet dan wel moeite doen om wakker te worden van de wekker. De andere mogelijkheid is natuurlijk geen bier drinken. Het is geen medisch probleem maar wel een lastig probleem. Probeer het bespreekbaar te houden want dan kom je tot een oplossing. Veel succes.
Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag