Vraag:
vrijdag, 28 november 2003

Mijn zoontje is 8 en is 's nachts nog niet door reeds 2 jaar in behanding eerst medicatie dan neurstimulatie dan plaswekker niets help. Nu op dit moment ligt hij aan de plaswekker en zou hij vanaf vandaag het medicamet tofranil moet nemen. Heeft dit document nevenwerken wat onze zoon reageert nog al allergisch aan sommige medicatie zoals bij minirin spray

Antwoord:
zondag, 30 november 2003

Uit uw vraag begrijp ik dat uw zoon de plaswekker gaat gebruiken in combinatie met Tofranil. Tofranil kan allerlei bijwerkingen geven, onder andere gedragsverandering. Het is moeilijk te voorspellen welke bijwerkingen bij uw zoon gelden. Het is belangrijk omdat met uw huisarts te bespreken. Waarschijnlijk is de wekbaarheid het probleem van uw zoon. U kunt proberen of de extra oefeningen die in het boek “Bedplassen daar wil je van af!” staan, een hulp voor u kunnen zijn. Uw zoon kan het zelf lezen. Er staan instructies in en oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren. U vindt meer informatie op de pagina “meer lezen?” van onze site. Wanneer dat allemaal niet helpt zou ik het even met rust laten tot hij wat ouder is en dan kunt u denken aan een Droog Bed Training.
De Droog Bedtraining beschreven op onze site is een training die eveneens een appèl doet op de wekbaarheid
Deze droog bedtraining voor oudere kinderen boven de 9 jaar heeft ook extra oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren. Uitleg over de droog bedtraining is te vinden op de site onder het hoofdstuk “therapie/niet medicamenteus/droogbed”.
Wanneer dit niet zelfstandig lukt dan is professionele hulp nodig. Waar dat kan is afhankelijk van de woonplaats. Er zijn vele GGD’s in Nederland die begeleiding geven. U kunt eens informeren bij de GGD afdeling jeugd bij u in de buurt. Verder zijn er een aantal ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals in Meppel,Almelo, Deventer, Eindhoven en Dordrecht.
Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag