Vraag:
zaterdag, 29 november 2003

Geachte medewerkers van het kenniscentrum bedplassen,

Bij mij is het zo, dat ik geen permanente bedplasser ben en het in fasen optreedt. Alleen voor de tijden dat ik īs nachts regelmatig nat ben, draag ik een luier (ik heb al heel veel geprobeerd maar kennelijk hangt het alleen met stressige situaties samen?). Het is dus een paar weken, soms maanden, raak en daarna een paar weken of maanden weer niet. Ik ben 28 en schaam me er toch een beetje voor. Buiten mijn verloofde (die hier heel normaal mee omgaat) weten maar heel weinig mensen hiervan.

Binnenkort moet ik voor een paar onderzoeken m.b.t. het maag-darm-kanaal en een evt. ingreep naar het ziekenhuis. Als de ingreep noodzakelijk blijkt te zijn, moet ik een paar nachtjes blijven. Daar ik op dit moment weer in een Ąnatte faseď ben (vanwege stress op het werk), weet ik niet hoe ik hiermee het beste kan omgaan.

Heeft u een paar tips of ervaringen voor mij over hoe ziekenhuizen hiermee omgaan? Hoe reageert een ziekenhuis in zoín geval? Hoe kan ik het beste hiermee omgaan?

Groeten,

G.W.

Antwoord:
zondag, 30 november 2003

Wanneer u met bedplassen zit en naar het ziekenhuis moet dan kunt u het beste bij opname wanneer de verpleegkundige u de vragen stelt over de dagelijkse dingen, gelijk vertellen dat bedplassen voor u een probleem is. Zij zullen er rekening mee houden en u kunt het net zo hanteren zoals u thuis gewend bent met of zonder luier. U kunt ook overwegen om tijdens deze stressvolle periode Minrin te proberen (0,4mg). Mogelijk dat dit voor korte periode wel een oplossing biedt. Sterkte met de ziekenhuisopname.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag