Vraag:
zondag, 30 november 2003

Mijn zoontje van vier is overdag zindelijk maar 's nachts meer niet dan wel! Hij komt in het midden van de nacht aan mijn bed staan met de mededeling dat hij nat is! Ik moet hem dan omkleden, hij kruipt al in mijn bed wanneer ik hem uitgekleed heb en naar zijn kamer ben om een droge pyama te nemen! Hij krijgt een half uur voor het slapengaan zijn melk en voor het slapengaan gaat hij nog plassen!
Heb het advies gekregen om hem nog eens te laten plassen vooralleer ik slapenga!? Hoe neem ik dit het best aan voor het bereiken van een duurzaam resultaat?

Antwoord:
zondag, 30 november 2003

Uw zoontje is nog jong en de kans is nog zeer groot dat hij vanzelf droog wordt ís nachts. Wanneer u er toch wat aan wilt doen dan kunt u hem een of twee keer wekken en laten plassen ís avonds. Maak een kalender met zonnetjes die hij kan tekenen of kleuren wanneer hij droog is gebleven. U kunt ook een sticker laten plakken. Wanneer er enkele droge nachten zijn geweest kunt u overwegen de luier af te laten zodat hij het droog slapen beter ervaart. Wanneer er na 3 weken geen verbetering is opgetreden dan kunt u beter stoppen en wachten tot hij wat ouder is en dan kunt u het nog eens proberen. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag