Vraag:
dinsdag, 2 december 2003

onze dochter van 9 jaar is als we niks doen iedere nacht nat nagebruik van 3 maanden minrin dat toen goed werkte,is ze gestopt en zijn we weer gaan opnemen nu wil ze graag terug aan de minrin,hoelang kan dit middel gebruikt worden?ps: hoeveel mg is voldoende als je 58kg weegt?

Antwoord:
vrijdag, 5 december 2003

Inmiddels heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dan Minrin ook op de lange duur geen of weinig bijwerkingen geeft. Voorheen was de mening om Minrin alleen te geven tijdens logeren of vakantie. Tegenwoordig zijn de hulpverleners daar wat soepeler in geworden en Minrin wordt ook langer gegeven, als therapie. Meestal wordt dan wel geadviseerd na 3 maanden te stoppen om te kijken of het lichaam de gewoonte om droog te slapen heeft overgenomen. U kunt dat nog een keer proberen met een dosering van 0,4 mg per avond. Overlegt u dat wel even met de huisarts. Overigens heeft zij ook de goede leeftijd om met een plaswekker te oefenen. Zij moet eigenlijk leren wakker worden van een volle blaas. Wanneer zij daar extra voor oefent met behulp van de plaswekker is er meer kans dat zij de vaardigheid om droog te slapen ook echt leert.
Tenslotte in het boek ďBedplassen daar wil je van af!Ē staan instructies en oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren met of zonder hulp van de plaswekker of Minrin. U vindt meer informatie over het boek op de pagina ďmeer lezen?Ē van onze site

Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag