Vraag:
woensdag, 10 december 2003

Ik ben 13 jaar en ik drink savonds nog wel veel wat kan ik daar aan doen smorgens word ik altijd wakker met een natte piyamma

Antwoord:
vrijdag, 12 december 2003

Het is natuurlijk de vraag hoeveel je drinkt ’s avonds en of je droog bent wanneer je minder drinkt. Wanneer dat het geval is, is de oplossing eenvoudig. Wanneer dat niet het geval is dan kun je gaan leren om wakker te worden van je blaas. Je kunt droog worden door de plaswekker te gebruiken of door de DroogBedtrainng te doen.Infornmatie vind je op de site. Ga op de homepage staan en klik links op “therapie” en daarna op “niet medicamenteus” en dan op “plaswekker” of “droog bed”

Tenslotte in het boek “Bedplassen daar wil je van af!” staan instructies en oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren. U vindt meer informatie op de pagina “meer lezen?” van onze site.

Wanneer dit niet zelfstandig lukt dan is professionele hulp nodig. Waar dat kan is afhankelijk van de woonplaats. Er zijn vele GGD’s in Nederland die begeleiding geven. U kunt eens informeren bij de GGD afdeling jeugd bij u in de buurt. Verder zijn er een aantal ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals in Meppel,Almelo, Deventer, Eindhoven en Dordrecht. Ik hoop dat je er gauw van af komt.

Met vriendelijke groet


Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag