Vraag:
dinsdag, 16 december 2003

hallo
ik ben een jongen van 12 en ik plas nog in bed.ik en mijn ouders hebben het probleem opgelost,ik draag s'nachts luiers.maar nu heb ik weer een probleem ik begin nu ook een beetje uit mij zelf tepoepen en dat vind ik helemaal niet fijn.mijn ouders weten het nog nieten ik wil ze het ook niet vertellen.kan ik het zelf ook oplossen

martijn

Antwoord:
dinsdag, 16 december 2003

Luiers kunnen even gemakkelijk zijn, omdat ze het bed droog houden maar zijn natuurlijk geen oplossing. Het is beter om te gaan trainen om droog te worden.

Ga naar de home page en klik links op "therapie" en daarna op "niet medicamenteus" dan kun je klikken op "plaswekker" of "droogbedtraining". Je kunt dan lezen over de therapie om van het bedplassen af te komen. Wanneer je graag professionele hulp wilt dan kun je het beste op de nieuwspagina kijken bij de adressen bij jou in de buurt. Het is per provincie ingedeeld, je kunt dan zoeken naar een ziekenhuis og GGD bij jou in de buurt en kijken of zij daar behandelingen geven.
Je kunt ook kiezen om een tijdje medicijnen te gaan gebruiken.
Ga naar de homepage en klik op "therapie" en daarna op "medicamenteus". Daar vind je medicijnen die gegeven kunnen worden. Je moet daarvoor wel naar de huisarts.
Jouw tweede probleem is broekpoepen. Het is voor ons moeilijk te beoordelen wat daar de oorzaak van is. Het is wel verstandig om naar de huisarts te gaan. Misschien zitten jouw darmen wel te vol en moet je iets hebben om beter leeg te poepen waardoor je het niet meer in je broek doet. Ik kan mij voorstellen dat je je er voor schaamt. Bespreek het toch maar met je moeder want anders heb je kans dat het steeds erger wordt.
Veel succes.

met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag