Vraag:
vrijdag, 2 januari 2004

Mijn zoon (Owen)is op 21-12-2003 13 jaar geworden. Hij plast nog zeer regelmatig in zijn bed.
Wij hebben in het verleden al een heleboel adviezen opgevolgd en vooral de plaswekker meerdere keren gebruikt.
Hij heeft inmiddels een grondige hekel aan die plaswekker gekregen en als ik die weer zou bestellen zou dat alleen maar averechts werken.
Hij doet zijn best, al lijkt het niet soms niet zo, maar ik denk het wel. Hij heeft er minder problemen mee dan ik, al mopper ik nooit op hem, want zolang hij in dat natte bed ligt vindt hij het niet zo erg, zelfs wel lekker warm. Alleen het opstaan is niet lekker maar hij stormt gelijk naar de douche en zijn leed is weer geleden.
Maar hij gaat met school op kamp in het voorjaar en dan heeft hij echt een probleem want dat duurt langer dan één nacht en dan weet ik niet hoe ik dat op moet lossen.
Mijn huisdokter zegt altijd dat ik geduld moet hebben en dat het vanzelf wel over gaat, dat zal ook best maar toch wil je graag dat je kind in een droog bed wakker wordt en hij wil dat natuurlijk ook heel graag want als hij droog is komt hij altijd blij de kamer in.

Vast bedankt voor het lezen van mijn verhaal.
Lydia W

Antwoord:
zondag, 4 januari 2004

Bij Uw zoon is er sprake van hardnekkig bedplassen. De plaswekker heeft niet gewerkt. De vraag is natuurlijk wat hiervan de reden is. Het kan zijn dat hij moeilijk wekbaar is. In dat geval zou hij moeten gaan oefenen om de wekbaarheid te verbeteren. Dit kan met behulp van de Droog Bedtraining, maar ook dan wordt de plaswekker gebruikt. Informatie hierover vindt u op de site. Hij kan ook kiezen voor een wekmethode zonder plaswekker, waar specifiek geoefend wordt op verbeteren van de wekbaarheid. Veel oefeningen vindt u in het boek “bedplassen, daar wil je vanaf!” Informatie over het boek vindt u op de pagina “meer lezen”.
Tenslotte valt misschien te overwegen om Minrin te proberen. Dit is een medicijn die de urineproductie ’s nachts verminderd, waardoor veel kinderen droog kunnen slapen. Het is wel belangrijk om de hoge dosering van 2 tabletjes per avond te nemen. Minrin is alleen via de huisarts te verkrijgen. Informatie over deze medicatie vindt u ook op de site onder het hoofdstuk “therapie’ en dan “niet medicamenteus”.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag