Vraag:
zondag, 4 januari 2004

ik ben nu 17 jaar ik word 13 juli 18 jaar en plas af en toe nog in bed ik heb hier een medicijn voor het heet minrin 0,2 mg .
het helpt wel .
maar sinds kort als ik ga winkelen moet ik in een keer heel nodig naar het toilet elke keer hou ik het niet vol en doe ik het dus in mijn broek ik schaam mij hier diep voor ik wil ook ooit een keer met de medicatie stoppen.
kan dat en wat adviseren jullie mij over al deze vragen?
groetjes natasja h. en alvast bedankt

Antwoord:
woensdag, 7 januari 2004

Gelukkig ben je met het medicijn Minrin redelijk droog ís nachts en dat komt omdat deze medicatie er voor zorgt dat je ís nachts minder urine aan maakt. Dit helpt jou ofwel omdat je normaal wat teveel urine aanmaakt dan je blaas kan bevatten of je blaas in misschien aan de kleine kant. Gezien de klachten die je nu overdag hebt lijkt het erop dat je blaas redelijk instabiel is, waardoor je overdag moeite hebt om de plas op te houden. De oorzaak zou een urineweginfectie kunnen zijn. Ik raad je aan eerst je urine naar de huisarts te brengen voor een kweek. Wanneer de urine schoon is dan kun je overwegen om naar de uroloog te gaan die onderzoek kan doen naar de functie van de blaas. Wanneer je weet hoe jouw blaas functioneert dan kun je ook een plan maken om ís nachts droog te worden zonder Minrin. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg


Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag