Vraag:
zondag, 4 januari 2004

Mijn zoon van 9 was 'snachts droog totdat hij naar de basisschool ging. Vanaf die tijd is hij vaak nat en ik dacht eerst dat dat zou komen van alle veranderingen, maar het wordt alleen maar erger.
We hebben de plaswekker geprobeerd, maar dat zag hij na een aantal weken niet meer zitten. Hij heeft een half jaar Minrin geprobeerd, maar hij is daar niet veel droog mee geweest.
Op het ogenblik maak ik hem, nadat hij 1 1/2 uur op bed ligt, weer wakker om te plassen en heel soms is hij 'smorgens droog en dan is het feest en een zonnetje op de kalender.!! Soms is hij ook al nat en dan verschonen we alles weer en dan komt het ook nog voor dat hij 'smorgens weer nat is..
Kortom er is geen pijl op te trekken: als je denkt dat hij veel heeft gedronken overdag en wel nat zal zijn is dat juist niet het geval en andersom idem dito.
Hij heeft er ondertussen wel een enorme hekel aan gekregen en zeker met logeerpartijen en volgend schooljaar kamp wordt zijn humeur er niet beter op.
Ik denk erover om een homeopaat te bellen voor een afspraak, heeft iemand daar ervaring mee?
Met vriendelijke groet.

Antwoord:
woensdag, 7 januari 2004

Uw zoontje is een hardnekkige bedplasser met een wekbaarheidsprobleem. U heeft al zinnige dingen geprobeerd met helaas geen goed resultaat. Een intensievere vorm van training mogelijk met begeleiding lijkt noodzakelijk. Dit kan bij een van de gespecialiseerde instellingen waarvan u de adressen op de nieuws site vindt. Vaak wordt in het geval van uw zoon een Drogebedtraining geadviseerd. (zie informatie op de site). Deze training doet een extra appel op de wekbaarheid. Er zijn GGDís of ziekenhuizen die deze training geven. Kijkt u op de adressen lijst of er trainingen worden uitgevoerd bij u in de buurt. U vroeg tevens of we ervaring hebben met homeopathie. Wij adviseren het niet als behandelingsmethode, omdat wij alleen die behandelingen ondersteunen die wetenschappelijk aangetoond hebben, dat zij effectief zijn. De homeopathische behandelingen kunnen wel werken maar dit is nooit wetenschappelijk aangetoond dus we weten niet bij welk percentage dit effectief is. Dit heeft als risico dat het net zo goed werkt als niet behandelen. Ik hoop dat u wel een oplossing vindt die uw zoontje droog maken.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag