Vraag:
zondag, 11 januari 2004

Onze zoon van ruim 8 jaar is iedere nacht nat. Tot op heden hebben we er weinig drukte van gemaakt; we nemen hem 's avonds op,werken dan met een wachtwoord en proberen hem zo wakker mogelijk te laten plassen.. Meestal is hij 's ochtends dan ook weer nat. Zelf maakte hij er ook niet zo'n punt van, maar nu is hij zover dat hij toch graag een plaswekker wil proberen.
Mijn vraag: is dat inderdaad de eerste stap of is het beter in contact te gaan met een GGD voor een training met begeleiding? Of is het goed mogelijk om dat zelf te doen?
Zelf ben ik er wat terughoudend mee om hiermee te beginnen, het lijkt me zo'n teleurstelling als het niet gaat lukken. Volgens mij beginnen dan de problemen voor hem pas echt.

Met vriendelijke groet, Annelies Vaarkamp

Antwoord:
maandag, 12 januari 2004

De plaswekker is heel goed zelfstandig te gebruiken. Op de pagina "meer lezen" staat het boek "bedplassen daar wil je vanaf!" dit boek geeft een goede handleiding hoe u de plaswekker moet gebruiken en hoe u het moet afbouwen of wat u moet doen wanneer het niet lukt. Het is zeker aan te raden dit eerst te proberen. Wanneer het dan onvoldoende resultaat geeft is begeleiding gewenst bijvoorbeeld via de GGD en dat kunt u uw zoontje dan ook goed uitleggen en heeft u als het ware 'nog iets achter de hand'. Wannner u zich desondanks toch onzeker voelt dan is er niets mis mee om te kijken of bij u in de buurt een GGD is die begeleing kan geven. OOk de adressen staan op de "nieuwspagina" op de site. Ik wens u veel succes.

met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag