Vraag:
woensdag, 14 januari 2004

Mijn zoontje van 10 is sinds een paar nachten weer bezig met de droogbed training. In fase 2 is het advies om hem om 0.30 uur te laten plassen dit lukt echter niet want als hij een uur heeft geslapen is zijn bed al nat.
Nu kan ik hem natuurlijk naar een uur al laten plassen maar dan komt hij de nacht niet door. heeft u een advies hoe ik hier het beste mee kan omgaan?

Antwoord:
donderdag, 15 januari 2004

Bij uw zoontje wordt de meeste urine de eerste 2 uur na slapen gaan aangemaakt. Mogelijk heeft hij ook een vrij kleine blaascapaciteit en in combinatie met snel vast slapen is hij in de vooravond al nat. U kunt het beste de tijden aanpassen door hem zowel om 9.30 als om 0.30 uur te wekken. De wektijd van 0.30 uur gaat u bij goed resultaat afbouwen tot u bij 9.30 uur bent aangeland. Bij hem is het ook van belang om goed te oefenen voor het slapen op de concentratie punten. Een goed advies is ook om hem bij naar bed gaan te laten plassen dan de concentratieoefeningen te doen, die er voor zorgen dat zijn wekbaarheid verbeterd en dan nog een keer te plassen. De concentratieoefeningen moeten echt ingestampt worden en een aantal keren herhaald. Ik hoop dat dit advies bijdraagt tot een goed resultaat. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag