Vraag:
maandag, 19 januari 2004

Hallo
Sinds kort hebben we een au pair en als ze is uitgeweest doet ze volgens mij in bed; ik ben al twee keer natte was van haar tegengekomen nadat ze is uitgeweest. Ze drinkt niet teveel, want ze komt nooit dronken thuis. Zou het toch door licht alcoholgebruik kunnen komen?
Ze heeft er met mij nog niet over gesproken en ik weet niet of en hoe ik er haar op moet aanspreken.
Wat is er te krijgen om het matras te beschermen?

An V.

Antwoord:
woensdag, 21 januari 2004

Dat uw au pair alleen nat is wanneer zij ís avonds uit is geweest en alcohol heeft gedronken komt hoogst waarschijnlijk door het feit dat bij het drinken van bier, meer urine aangemaakt wordt, in combinatie met de alcohol waardoor je moeilijker wekbaar bent. Deze combinatie zorgt ervoor dat je de nacht niet droog kan overbruggen terwijl je dat net wel kan wanneer je geen bier of alcohol drinkt. Er zijn maar 2 oplossingen voor. Wanneer ze alcohol of wat meer dan anders ís avonds gedronken heeft, de wekker een keer extra zetten om te gaan plassen. Ze moet dan wel moeite doen om wakker te worden van de wekker. Wanneer dat niet lukt omdat ze niet wakker wordt dan zal ze er rekening mee moeten houden dat je op deze wijze reageert op bier en/of alcohol.
Er zijn matrasbeschermers te koop bij beddenspeciaal zaken, medische hulp middelspeciaal zaak en bij Wehkamp. Ik denk dat het voor haar wel een opluchting zou kunnen zijn wanneer u het onderwerp bespreekbaar maakt.
Veel succes.

Met vriendelijke groet


Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag