Vraag:
donderdag, 22 januari 2004

dit is niet echt een vraag maar meer een opmerking.
ik word af en toe zo flauw van die mensen die zelf helemaal niet in bed plassen en zo,maar zich toch voordoen als.
het zijn van die vragen die nergens op slaan en dan heb ik persoonlijk zoiets van "moet dat nou".
mensen dit is een serieuse zaak voor de meesten van ons,en als je het fijn vind om luiers tedragen ga dan naar een ander board!!!!
groetjes yvanka
ps. ik ben 22 en heb er gewoon mee leren leven na van alles geprobeerd te hebben.

Antwoord:
zondag, 25 januari 2004

Dank je wel voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk. Wij proberen zo goed mogelijk te beoordelen of de vraag serieus is. Soms zitten mensen met een probleem dat onwaarschijnlijk lijkt maar wel een probleem is, maar die niet op onze site thuis hoort. Wij proberen daar ook naar te verwijzen. Wat jezelf betreft wil ik je toch de volgende informatie niet onthouden.
Wanneer je 18 jaar of ouder bent en je hebt alles al geprobeerd om droog te worden dan hebben algemene adviezen geen zin. Er zal specifiek gekeken moeten worden wat de reden is dat het niet lukt met de gangbare methoden. Het trainingsprogramma moet daarop worden afgestemd. Het kan zijn dat er medicatie moet worden toegevoegd aan de training om de blaascapaciteit te vergroten of om de urineproductie te verminderen. Belangrijk is dat met verstand van zaken wordt gekeken wat het beste is. De medewerkers van het gespecialiseerd incontinentiecentrum te Meppel hebben veel ervaring met jong volwassenen die nog in bed plassen. Dit incontinentiecentrum zit in het Diaconessenziekenhuis in Meppel telnr: : 0522 233850. Voor jongeren worden bedplas kampen georganiseerd, waarbij zij gedurende 5 dagen intensief begeleid worden door professionals en in groepsverband getraind. Tevens wordt het plaspatroon overdag meegenomen in het verhaal.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag