Vraag:
vrijdag, 23 januari 2004

Hoi
Ik ben petula en ben over 2 maanden 18 jaar.
Ik plas van af mijn geboorte al in bed, ik heb er bijna alles aan gedaan om er van af te komen maar het stopt maar niet. Ik heb ook al Minrin gehad tabletten en neusspay mijn ouders hebben al jaren lang geholpen, ze haalden mij uit bed midden in de nacht en s morgen maar niks.
Toen heb ik aan de huisarts gevraagd wat ik kon doen maar die deed niks.
Ik heb al eens eerder in het ziekenhuis gelopen voor iets anders en toen zij die arts als ik later ng erger last krijg moest ik terug komen en dat heb ik gadaan. P.S al die tijd heeft de huisarts niks gedaan,terwijl ik nu achtien ben en onderzoeken achter de rug heb ik krijg volgende week uitslag. Ondertussen wordt het niet minder maar meer een 2 persoons bed en alles zit onder. Als het ziekenhuis niet weet wat ik moet doen heeft u dan nog wat tips voor mij.

Antwoord:
zondag, 25 januari 2004

Wanneer je 18 jaar of ouder bent en je hebt alles al geprobeerd om droog te worden dan hebben algemene adviezen geen zin. Er zal specifiek gekeken moeten worden wat de reden is dat het niet lukt met de gangbare methoden. Het trainingsprogramma moet daarop worden afgestemd. Het kan zijn dat er medicatie moet worden toegevoegd aan de training om de blaascapaciteit te vergroten of om de urineproductie te verminderen. Belangrijk is dat met verstand van zaken wordt gekeken wat het beste is. De medewerkers van het gespecialiseerd incontinentiecentrum te Meppel hebben veel ervaring met jong volwassenen die nog in bed plassen. Dit incontinentiecentrum zit in het Diaconessenziekenhuis in Meppel telnr: : 0522 233850. Voor jongeren worden bedplas kampen georganiseerd, waarbij zij gedurende 5 dagen intensief begeleid worden door professionals en in groepsverband getraind. Tevens wordt het plaspatroon overdag meegenomen in het verhaal.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag