Vraag:
zondag, 25 januari 2004

Allereerst mijn complimenten over deze site. Ben erg blij dat deze site bestaat want ik haal er veel info vanaf en kan zoals nu ook mijn vraag stellen!

Mijn zoon van 8 jaar heeft nog last van bedplassen s'nachts. Hebben alles geprobeerd, plaswekker, minrim, wekken om 23.00 uur s'avonds enz. Minrim hielp heel goed, we gebruikte 1 pufje in 1 neusgat, maar het blijft een medicyn en ben bang dat die straks helemaal niet meer zonder kan.

Nu zijn we weer begonnen met wekken rond 23.00 uur met een wachtwoord. Dat gaat goed dus hij is goed wakker als we hem wekken. Hoelang moeten we hiermee doorgaan en wat zal dan het uiteindelijke resultaat zijn??
Of welke stap moeten we hierna volgen??

Groetjes,

Hellen

Antwoord:
woensdag, 28 januari 2004

U bent op de goede weg. Het lukt om uw zoon droog te houden bij wekken met wachtwoord. Wanneer hij 2 weken achter elkaar droog is gebleven dan mag de wektijd worden afgebouwd. U vervroegt de wektijd dan met een kwartier dus in plaats van wekken 1,5 uur na slapen gaan wekt u 1 uur en een kwartier na slapen gaan. Na 4 droge nachten achter elkaar wekt u hem 1 uur na slapen gaan en gaat dat weer 4 nachten goed dan wekt u 3 kwartier na slapen gaan. Gaat dat goed dan kunt u stoppen.
Uw zoon moet zolang hij gewekt wordt wel door gaan met de inprenting voor het slapen gaan van het wachtwoord, dat helpt hem lichter te slapen.
Wilt u meer weten van wekken en inprentingsoefeningen dan kunt u eens kijken op de nieuwspagina. Daar staan de gegevens van het boek ĒBedplassen, daar wil je vanafĒ!In dit boek staan veel instructies die u kunnen helpen met de training en het is door de kinderen goed zelf te lezen. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag