Vraag:
dinsdag, 27 januari 2004

Allereerst wil ik zeggen dat ik het fantastisch vind dat er nu een website is over het onderwerp bedplassen, want een nog niet zo heel lang geleden was dit zeker taboe.

Als kind heb ik jarenlang ook in mijn bed geplast en mijn ouders hebben alle mogelijke methodes geprobeerd, zonder resultaat. Van plaswekker tot droogheidstrainingen, alles wat er ook maar mogelijk was hebben ze geprobeerd om mij van het bedplassen af te helpen.

Tot op een dag de fysiotherapeut mijn moeder adviseerde om accupuntuur te proberen. Hij was ervan overtuigd dat dit mij van mijn bedplassen zou afhelpen. Zo gezegd, zo gedaan. Elke week ging ik daar naartoe en kreeg ik kleine naalden in mijn tenen gestoken. Eerlijk gezegd had ik er toen totaal geen vertrouwen in dat het zou helpen. Hoe kunnen kleine naaldjes in mijn tenen ervoor zorgen dat ik niet meer in bed plas?

Maar inderdaad, tot op de dag van vandaag ben ik ervan verlost!!! Echter begrijp ik niet waarom ik deze behandelmethode nooit ergens teruglees.

Ik vind het in elk geval zeker een aanrader.

Antwoord:
woensdag, 28 januari 2004

Hartelijk dank voor je reactie en enthousiasme over de site. De reden dat wij acupunctuur niet hebben opgenomen bij de behandelmogelijkheden is omdat wetenschappelijk niet is bewezen dat acupunctuur effectiever is dan niets te doen. Dit wil niet zeggen dat het voor sommige mensen een succesvolle behandeling is geweest. Wij als Kennis Centrum Bedplassen adviseren alleen methode die wetenschappelijk getoetst zijn.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag