Vraag:
dinsdag, 8 januari 2008

Mijn dochter van bijna 12 jaar plast nog regelmatig in haar bed. We hebben al veel geprobeerd, zoals wekken en plaswekkers. ook hebben we begeleiding gehad.
Steeds zijn er perioden dat het goed gaat maar dan gaat het weer maanden mis.
Op dit moment wekken we haar na 2 uur slapen want de ervaring leert dat ze dan vaak nog net droog is, 5 minuten later is het eigenlijk al mis. Dit is eigenlijk altijd zo geweest, ze plast altijd in het begin van de avond en is de rest van de nacht droog!
Laatst het boek bedplassen daar wil je van af! Een prachtg boek maar ik weet niet waar ik beginnen moet! Wat is een passende methode?!?We zijn al zolang op zoek we weten het eigenlijk niet meer.
Hoop dat jullie ons advies kunnen geven.

Antwoord:
woensdag, 13 februari 2008

Omdat uw dochter ook regelmatig droge periodes kent zou het een optie zijn om in de mindere periode medicijnen te gaan gebruiken. Maar eerst kan de PRP oefening helpen: D.w.z. dat ze een uur voor het slapen gaan geen drinken meer neemt, voor het naar bed gaan goed leeg plast en dan een half uurtje in bed wakker blijft. In dat half uurtje moet ze iets doen wat haar ontspant, een boekje lezen of muziek luisteren, geen TV of computer. Na dat half uurtje gaat ze nog eens plassen en dan zet ze haar eigen gewone wekker op een vast tijdstip in de vroege ochtend om te gaan plassen.
U kunt ook gaan kijken op onze andere site: WWW.droogbedcentrum.nl bij de Droogbedcursus voor (jong)-volwassenen.
Met hartelijke groet,
Zwaan Mulder

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag