Vraag:
woensdag, 9 januari 2008

Mijn zoon van 6 plast elke nacht in zijn luier als we die om doen. Als hij geen luier om heeft dan lukt het bijna altijd om droog te blijven als we hem laten plassen als wij naar bed gaan.
Mijn vraag is zou hij er over heen kunnen groeien en moeten we gewoon met luiers door gaan, hij is er gewoon nog niet aan toe, of is het verstandiger om zonder luier met wekken door te gaan.
krijg hier tegen strijdeige adviezen over.
alvast bedankt mvg jeanine

Antwoord:
woensdag, 13 februari 2008

Als uw zoon geen luier draagt blijft hij droog, maar u moet hem dan wel eenmaal laten plassen als u zelf naar bed gaat. Als het opnemen een voorwaarde is om droog te blijven dan kunt u daarmee doorgaan, echter; u moet zorgen dat hij goed wakker is zodat hij weet wat hem te doen staat. Als uw zoon slapend in opdracht zijn plas doet dan houdt u in stand dat hij slapend mag plassen. Dus u kunt het best met hem afspreken dat u hem op een vooraf afgesproken tijdstip wakker maakt. Misschien is het goed om hem bij het wekken dat afgesproken tijdstip te laten noemen, of dat u een geluidje of wachtwoord af spreekt. Misschien is de volgende stap schuiven en de wektijd afbouwen. En dat hij beter zonder de luier kan gaan slapen dat heeft hij zelf al bewezen!
Succes!
Hartelijk groetend,
Zwaan Mulder

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag