Vraag:
zondag, 13 januari 2008

Mijn dochter is 6,5 jaar. Zij plast iedere nacht in bed. Als ik haar na 2 uur wek heeft ze al geplast. Ook later in de nacht plast ze dan nog. Ze slaapt dus met een luier om en die zit 's ochtends bomvol. Overdag doet zij 3 a 4 keer een flinke plas. Ik heb de indruk dat ze niet altijd goed aanvoelt wanneer ze moet plassen, soms moet ik haar sturen en dan is ze verbaasd dat zij een plas heeft. Aan de andere kant heeft ze nooit een ongelukje overdag. Ze drinkt prima, minimaal 5 glazen per dag of meer.
Het probleem is dat ik niet weet hoe ik haar moet trainen. De kalendermethode kun je gebruiken als ze al af en toe een nachtje droog zijn. Mijn dochter is echter nooit droog. Het gekke is dat ze -kort nadat ze overdag zindelijk werd- rond 2,5 jaar wel een maand of 2 droog is geweest. Daarna sloop het erin, en is zij nooit meer (geen enkele nacht) droog geweest. Voor de plaswekker is zij nog te jong dacht ik. Opnemen lukt niet goed, ook als ze er zelf 's avonds van te voren om vraagt, wil ze als ik dan kom niet uit bed om het te proberen.
Ik ben benieuwd of u een tip heeft...

Antwoord:
woensdag, 13 februari 2008

Hallo,
Als uw dochter ook zelf goed gemotiveerd is om van het bedplassen te worden verlost dan zou u de methode :Wekken met wachtwoord, kunnen proberen met uw dochter. Het is daarbij de bedoeling dat ze goed wakker is op het met haar vooraf afgesproken tijdstip dat u haar laat plassen. Meer informatie over deze methode vint u op deze site of in het boek: Bedplassen, Daar wil je vanaf!, waarvan u ook de gegevens kunt vinden op deze site.
Met vriendelijke groet,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag