Vraag:
dinsdag, 15 januari 2008

Ik ben 26jr en heb onlangs iets beschamends en verwarrends meegemaakt:

Ik was op 'n nacht stevig uitgegaan en heb toen flink veel alcohol (min. 16 bier) geconsumeerd en nauwelijks gegeten. Bij thuiskomst na het stappen heb ik een liter water gedronken om een kater te voorkomen.

Ik lag rond 7u op bed. Ik droomde dat ik heel nodig naar het toilet moest en eindelijk 'n wc vond. Enorme opluchting volgde, maar toen.........werd ik gaandeweg wakker en bleek ik in bed te plassen! Mijn blaas was volledig geleegd. Ik schaam mij diep!
Het was op dat moment zo'n 10u., dus pas 3uurtjes nadat ik in slaap was gevallen.

Ik ben hier ontzettend van geschrokken en ben als de dood dat dit weer voorkomt. Ik heb hier nimmer eerder problemen mee gehad. Sterker nog, ik heb weleens expres veel water gedronken voor het slapen gaan, om te voorkomen dat ik mij (bijv. voor 'n belangrijke afspraak) zou verslapen, door voor de wekker met 'n volle blaas wakker te worden en dan wel op moest staan om te toileteren.Deze tactiek durf ik nu niet meer toe te passen.

Tevens zijn dromen over nodig moeten plassen of zelfs kunnen plassen mij niet vreemd, maar nog nooit eerder heeft zo'n droom zich naar de werkelijkheid verplaatst.
Ook heb ik eerder wel eens zoveel alcohol en dan erna nog water gedronken (om hoofdpijn te voorkomen) en is er niets misgegaan.

Graag zou ik willen weten wat dit kan zijn en vooral, of dit een incident is of dat dit vaker kan voorkomen?

Met vriendelijke groet,
Een bezorgde, en beschaamde jonge vrouw.

Antwoord:
woensdag, 13 februari 2008

Hallo,
De combinatie van alcohol en veel vocht heeft gemaakt dat je wel signalen hebt gekregen dat je blaas vol was, maar door alcohol en op dat moment misschien meer vermoeidheid, werd je niet genoeg wakker om adequaat te reageren. Ik heb dit veel vaker gehoord, soms gebeurt het nog een keer, in andere gevallen was het echt een eenmalig incident.
Je hoeft je niet te schamen, want met de combinatie van bovenstaande factoren kan het iedereen overkomen!
Als je het idee hebt dat je door de combinatie van factoren mer risico loopt kun je uit voorzorg je eigen wekker zetten ongeveer 2 uur na het slapen gaan.
Vriendelijk groetend,
Zwaan Mulder

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag