Vraag:
woensdag, 16 januari 2008

Geachte,

Ik heb een dochtertje van bij 5jaar oud.
Vanaf haar 2e was ze zowel 's nachts als overdag droog.
Vorige jaar is er iemand komen slapen die nog een pamper aan had. Het meisje is zeven maanden ouder dan mijn dochtertje. Sindsdien plast ze terug regelmatig in bed. Ze krijgt tijdens het avondeten nog maar een half glas drinken, gaat plassen voor ze gaat slapen en toch heeft ze dat nog voor. We hebben alles al gedacht: aandacht, te lui om uit bed te komen, stress op school.
Ze heeft nu een week en een half niets meer in haar bed gedaan en vandaag zag ik dat ze het terug had gedaan.
Overdag durft ze ook in haar broek plassen. Als ik thuis ben zeg ik regelmatig dat ze moet gaan plassen en dan heeft ze dat niet voor. Op school denk ik dat ze meer niet gaat dan wel. Haar nat bed of natte broek storen haar absoluut niet. Ik heb al bijna alles geprobeerd om het haar terug af te leren. Ik heb zelfs al gezegd dat ze maar terug een pamper moet aandoen, maar dat schrikt haar niet af. Hebt u misschien nog een methode om haar terug continent te krijgen.

mvg

cathy

Antwoord:
woensdag, 13 februari 2008

Hallo,
Omdat ik de indruk heb dat uw dochter ook overdag problemen heeft met droog blijven denk ik niet dat het komt omdat ze het van het logeetje heeft afgekeken. Het lijkt me verstandig om bij de huisarts een blaasontsteking uit te sluiten. Het is mogelijk dat ze daardoor een kleine of kramperige blaas heeft.
Succes!
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag