Vraag:
woensdag, 6 februari 2008

Goedemorgen,
wij zijn sinds dit weekeinde begonnen met de plaswekkertraining bij mijn dochter van 7. Ze is op 1 nacht na nog nooit droog geweest. We hebben hiervoor van alles geprobeerd, wekken, kalendertraining, homeopathische middeltjes. Allemaal zonder succes. Als we haar zonder luier laten slapen wordt ze gewoon 's ochtends wakker in een nat bed. Nu met de plaswekker wordt ze wel wakker maar dit maar liefst 3 x op een nacht. Is het normaal dat iemand zo vaak moet plassen op een nacht? Ze drinkt hooguit 4 a 5 glazen op een dag.

Antwoord:
donderdag, 14 februari 2008

Uw dochter van 7 wordt dus wel wakker van de plaswekker, dat is al een goed begin! Waarschijnlijk zal de plaswekker over een tot enkele weken niet meer zo vaak af gaan. Ook kunt u de huisarts vragen om voor korte tijd Minrin erbij te gebruiken waardoor ze later op de nacht een volle blaas heeft en waardoor ze het langer volhoudt. Er is een kans dat, als de plaswekker zo vaak blijft afgaan voor eeen lange tijd dat ze niet meer adequaat reageert.
Overigens zou juist wat meer mogen drinken, we raden zelfs 7 galzen per dag aan, als ze een ur voor het salepn gaan stopt is het vroeg genoeg, wel 's morgens op tijd beginnen met drinken.
Met vriendelijke groeten,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag