Vraag:
vrijdag, 8 februari 2008

L.S.

Het gaat om onze zoon van 10 jaar.
Soms gaat het weken goed en soms is het 2x per week raak. Hij plast niet in zijn bed maar is volgens ons is hij net een fractie van een seconde te laat wakker en heeft dan dus een natte plek in z'n onderbroek (pyama blijft droog). We hebben hem in het verleden opgenomen als we zelf naar bed gingen, lieten hem voor het slapen gaan niets meer drinken etc. Het maakte niets uit, eventuele spannende dingen (spreekbeurt e.d.)hebben er volgens ons ook geen invloed op.
Overdag plast hij gewoon/genoeg zonder problemen.
Zelf zit hij er niet zo mee, want midden in de nacht komt hij het altijd even melden en na een schone onderbroek gaat hij weer lekker slapen. Zelf maken we er ook geen drama van maar het is toch een beetje lastig.
Bedplassen komt/kwam in de familie wel voor (vader, oom, neef). Hij heeft echter nog nooit een hele plas in bed gedaan alleen een paar druppeltjes.
Kunnen we iets proberen?
Ter info, onze dochter van 7 was gelijk met Dylan 's nachts droog en heeft nog nooit in bed geplast vanaf de 1e dag/nacht.

Met vriendelijke groeten,

Jacqueline

Antwoord:
donderdag, 14 februari 2008

Hallo,
Dit is niet gemakkelijk om een duidelijk antwoord op te geven. Waarschijnlijk heeft u gelijk dat uw zoon net een fractie te laat wakker wordt, maar het kan ook gebeuren dat zijn blaas een beetje kramperig is waardoor hij plotseling enkele druppels verliest. U zou de huisarts kunnen vragen om op proef een korte periode een middel te gebruiken welke de blaas ontspant. Als het niet helpt dan is de enige manier rustig afwachten tot hij wakker wordt van de eerste signalen van een volle blaas en niet pas een paar druppels later.
Met vriendelijke groeten,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag