Vraag:
donderdag, 28 februari 2008

hallo,
mijn zoon is 5 jaar, hij is bijna een jaar s nachts drooggeweest met heel af en toe een ongelukje,maar het laatste half jaar werden het steeds meer ongelukjes en hebben we toch maar weer een luier aangedaan, als we hem om 23.30 wakker maken om te plassen dan doet hij dat goed maar is vervolgens smorgens nog nat, we werken ook met het systeem van een sticker plakken, maar dat is alweer weken geleden dat hij er een heeft kunnen plakken,hij drinkt en plast overdag voldoende en drinkt na 18.30 niks meer.
hebben jullie enig idee hoe ik mijn zoon toch weer droog kan krijgen, ik vind het vooral vreemd dat hij bijna een jaar wel droog is geweest
groetjes monique

Antwoord:
donderdag, 28 februari 2008

Hallo,
Het is natuurlijk erg jammer dat jullie zoontje deze vaardigheid weer verloren heeft, maar niet heel uitzonderlijk. Een pas (en een jaar is nog niet zo lang in deze) verworven vaardigheid is moeilijk te beheersen als er iets tussen komt. Dat kan van alles zijn, misschien dat school of iets anders een periode ongewoon veel energie van hem heeft gevraagd. Hij is met vijf jaar ook nog erg jong om nu intensieve methoden met hem uit te voeren, als hij over een jaar zelf gemotiveerd is zou u opnieuw iets met hem kunnen oppakken, zoals bijvoorbeeld de wekken met wachtwoord methode, zoals die op deze site beschreven staat,maar op dit moment doet u er misschien goed aan hem even tijd te gunnen.
Met vriendelijke groeten,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag