Vraag:
donderdag, 27 maart 2008

Mijn zoon van 11 is nog niet zindelijk, hij heeft een plastraining gevolgd bij een fysiotherapeut, die constateerde dat hij een te kleine blaas heeft. Ondertussen is zijn blaas groot genoeg en is hij drie maanden droog geweest. Nu is het alweer een paar maanden mis. Ik gebruik al een hele tijd de plaswekker, maar ik denk dat dat nu geen zin meer heeft. Wat kan ik nu nog doen.

Antwoord:
vrijdag, 28 maart 2008

Hallo,
Misschien is het verstandig nu contact op te nemen met het Droogbedcentrum in Meppel. Ze zijn gespecialiseerd in de behandeling van bedplassen bij jong-volwassenen vanaf 12 jaar die vrijwel alles zoals in jullie geval, hebben geprobeerd. Omdat er een wachtlijst is kunt u best alvast contact opnemen ook al is uw zoon nog geen 12 jaar.
Om voor Droogbedcursus in aanmerking te komen doen we eerst een intake, dat houdt een kennismaking in en enkele eenvoudige, niet vervelende onderzoeken. Daarna zullen wij verder telefonische afspraken hebben tot uw zoon aan de beurt is als dat dan nog nodig is, de wachtlijst is enkele maanden. De Droogbedcursus is voor jongvolwassenen vanaf 12 jaar die alles hebben geprobeerd om van het bedplassen te worden verlost. Een groep bestaat uit 6 leeftijd- en lot-genoten, ze zijn 4 nachten intern, waarbij we de manier van slapen zodanig proberen te veranderen dat men wel wakker wordt van signalen van de blaas. Overdag hebben we in groepsverband ook leuke recreatieve activiteiten, we hebben fietsen en ze gaan o.a. een keer op survival in het Staphorsterbos. Voor de recreatieve activiteiten vragen we een eigen bijdrage van Ä 100, verder wordt alles door de verzekering vergoed, die wil dan wel graag een verwijsbrief van de huisarts. U kunt een afspraak maken voor een intake op werkdagen tussen 9 en 12 uur op nummer: 0522.233850.

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag