Vraag:
zaterdag, 12 april 2008

Mijn zoon is bijna 13 en plast nog in bed. Mijn man heeft dit probleem ook gehad tot zijn 15de. Erfelijkheid is hier wel van toepassing. Minirin is al geprobeerd, na een tijdje werd hij immum ertegen en zijn we ermee gestopt. Plaswekker Urifoon draadloos, de luidste omdat mijn zoon een vaste slaper is mocht op termijn niet baten. De blaascapaciteit overdag is niet voldoende, een kind leren drinken overdag is moeilijk maar lukte eindelijk. Er wordt bij ons thuis al lang geen prik meer gedronken. Mijn zoon wakker maken 'snachts helpt niet, zijn lichaam is niet voldoende wakker om te plassen. Zittend plassen doen we al jaren bij hem. Mijn zoon is het moe aan het worden. Charco stelde voor om therapeutische behandelingen te starten met mijn zoon omdat hij verscheidene nachten droog is zonder medicijn en wekker, nadien weer 2 of 3 nachten nat. Soms veel, soms enkel broekje. Mijn zoon heeft zelfvertrouwen gekregen, is een aangenaam en makkelijk kind, op school gaat het prima. Ik zadel hem niet graag op met zaken die hij tegen zijn zin moet doen, terwijl hij oud genoeg is om de ernst te begrijpen ervan. Hij moet er 100% klaar voor zijn om psychologisch zijn probleem te verhelpen, wij ouders kunnen hem enkel motiveeren en steunen, hij moet het doen. Wat raadt u ons aan?

Gr. Kristine

Antwoord:
maandag, 14 april 2008

Hallo,
Zo ik uit uw gegevens op kan maken heeft jullie zoon al van alles geprobeerd en is een factor die het ook een tikje moeilijker voor hem maakt het feit dat hij naast dat hij niet wakker wordt van een volle blaas ook een kleine blaas heeft. Ik kan niet uit uw bericht opmaken wat jullie daar aan doen en of u daar adviezen voor heeft gekregen.
Bij voldoende blaasvolume zou uw zoon in aanmerking kunnen komen voor Droogbedcursus voor jongeren vanaf 12 jaar in het Nederlands Droogbedcentrum. Om voor Droogbedcursus in aanmerking te komen doen we eerst een intake, dat houdt een kennismaking in en enkele eenvoudige, niet vervelende onderzoeken, bijvoorbeeld opnieuw kijken hoeveel uw zoon nu in zijn blaas kan houden. Daarna zullen wij verder telefonische afspraken hebben tot hij aan de beurt is als dat dan nog nodig is, de wachtlijst is enkele maanden. De Droogbedcursus is voor jongvolwassenen vanaf 12 jaar die alles hebben geprobeerd om van het bedplassen te worden verlost. Een groep bestaat uit 6 leeftijd- en lot-genoten, ze zijn 4 nachten intern, waarbij we de manier van slapen zodanig proberen te veranderen dat men wel wakker wordt van signalen van de blaas. Overdag hebben we in groepsverband ook leuke recreatieve activiteiten, we hebben fietsen en ze gaan o.a. een keer op survival in het Staphorsterbos. Voor de recreatieve activiteiten vragen we een eigen bijdrage van Ä 100, verder wordt alles door de verzekering vergoed, die wil dan wel graag een verwijsbrief van de huisarts. U kunt een afspraak maken voor een intake op werkdagen tussen 9 en 12 uur op nummer: 0522.233850.
Met hartelijke groeten,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag