Vraag:
donderdag, 15 mei 2008

Hallo allemaal,

Ik heb geen vraag maar misschien heeft iemand hier iets aan: ik ben 33 en ben vanaf mijn 28 tot 32e een nachtelijk bedplasser geweest. Ik werd gewoon niet wakker door een evt. aandrang tot plassen. Van alles onderzocht en geprobeerd.

Zelf had ik het idee dat het met mijn gebruik van Antidepressiva Seroxat te maken had. Ik heb het pas tijdens het gebruik van dit medicijn gekregen. Toen ik van 20 naar 30mg per dag ging, werd het plasprobleem ook groter.

Er was op dat moment weinig bekend over Seroxat in combinatie met bedplassen. Een psychiater in opleiding is voor mij echt verder gaan zoeken en heeft overleg gehad met o.a. apothekers. Deze adviseerden mij om over te stappen op een ander antidepressiva, Lexapro. Hier zit een andere werkzame stof in, genaamd escitalopram. Vanaf de tweede dag dat ik ben overgegaan op dit medicijn, ben ik 's nachts droog gebleven. Ik heb er geen enkele keer meer last van gehad. Geweldig. Misschien herkent iemand van jullie dit verhaal of heeft iemand er iets aan.

Succes en vriendelijke groet,
Kim

Antwoord:
maandag, 19 mei 2008

Hallo
Veel dank voor uw mail. Het is ons bekend dat een bepaalde groep psycho-farmica bedplassen kan veroorzaken. We houden daar altijd rekening, evengoed bedankt en fijn dat het met u weer goed gaat.
Vriendelijk groetend,
zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag