Vraag:
vrijdag, 30 mei 2008

Onze dochter, die volgende week 8 jaar wordt in incontinent 'snachts. We lopen al een tijdje bij een kinderarts in Heerenveen. maar tot nu toe nog geen resultaat.
overdag gaat het wel goed.
's nachts plast ze 2, soms zelfs 3 keer. Ze draagt incontinentiemateriaal.

We hebben van alles geprobeert. begonnen met zonder pamper slapen en regelmatig wakker maken om te laten plassen. Vaak waren we al net weer te laat, of een uur nadat ze had geplast was ze alweer nat. voor haar zeld erg frustrerend.

daarna zijn we begonnen met medicijnen. ze kreeg het middel: Oxybutynine HCL 2,5 mg. eerst 3 maal daags. Toen ze zo af en toe een nacht droog bleek te zijn (we lieten haar nog wel plassen 's avonds rond 10 uur) moest ze afbouwen naar 2 x daags. toen ging het weer mis en kreeg ze 3x daags (dit gedaan zonder overleg met arts) Bij de arts gekomen moesten we van hem juist gaan afbouwen naar 1 x daags. met als resultaat. weer elke nacht nat.

daarna de plaswekker gekocht. gestopt met medicatie.
Het hele gezin stuitert als de plaswekker afging, behalve zij zelf. ze werd er niet wakker van!

Nu slaapt ze zo ie zo erg diep. wakker maken voor naar de w.c. is ook moeilijk. ze is niet wakker te krijgen en eenmaal uit bed nog geheel in slaap. we hebben geprobeert met wachtwoord, wat ze dan moest zeggen als ik haar wakker maakte. zodat we konden controleren hoe wakker ze was. maar dit werkte dus niet.

momenteel moet ik weer een afspraak maken met de arts, maar ik heb er eigenlijk geen vertrouwen meer in. ik stel het steeds uit.
ondertussen wordt het voor onze dochter wel een groter probleem. vooral wat logeren betreft. dit wil ze dus niet.

heeft u advies?
met vriendelijke groet,
Liesbeth

Antwoord:
maandag, 2 juni 2008

Hallo,
Ik begrijp uit uw vraag dat u nog geen plaswekker heeft geprobeerd. U kunt de kinderarts vragen of die een machtiging voor een plaswekker wil schrijven want dan kunt u beter de plaswekker gaan gebruiken dan haar meerdere keren wakker te maken. Bovendien, als u uw dochter meerdere keren wakker maakt dan houdt u in stand dat ze 's nachts zo vaak plast. Bij de plaswekker wordt ze gewekt op het moment dat haar blaas ook echt aangeeft dat ze aan het plassen is en niet op een geforceerd moment.
Op deze site kunt mer lezen over de behandelmethode met de plaswekker.
Veel succes,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag