Vraag:
dinsdag, 3 juni 2008

Hallo

Mijn zoontje van 10 is helaas nog steeds niet droog s'nachts. Wij hebben al verschillende dingen geprobeerd maar nog steeds zonder definitief resultaat. Wekken en van de plaswekker is hij niet wakker te krijgen. Hij doet dan alles gewoon in zijn slaap. Wij hebben een periode desmopressine-accetaat gebruikt met als resultaat dat hij een half jaar lang droog is geweest met 1 keer in de 6 tot 8 weken een ongelukje.(waar ik goed mee kan leven) Wij zijn toen op vakantie gegaan en hebben uit voorzorg hem weer neusspray laten gebruiken omdat wij het bed in de vouwwagen niet kunnen beschermen. Vanaf deze tijd is het weer helemaal verkeerd. Wij hebben weer geprobeerd met een plaswekker en hem ook weer een paar periodes neusspray laten gebruiken maar helaas mag alles niet baten. Hij plast 1 of 2 keer in de nacht. Als hij vroeg in de ochtend moet zo rond 6 uur dan komt hij wel zelf zijn bed uit.
Waarom is hij nu een hele tijd zo goed als droog geweest en later helemaal niet meer?? (Ik heb het idee dat hij zich nergens druk om maakt, zoals school of vriendjes of zo)
Heeft U enig idee wat ik nog zou kunnen proberen?? En is het gebruik van desmopressine bij langdurig gebruik nergens schadelijk voor? (als hij dit gebruikt is hij altijd droog, maar dat durf ik geen maanden achter elkaar te gebruiken)

Al vast bedankt.
Met vriendelijke groet, Irma

Antwoord:
dinsdag, 3 juni 2008

Hallo,
Ja, Desmopressine is heel geschikt voor langdurig gebruik, maar NIET in de vorm van spray. U kunt dan beter de Minrin Melt 240 ug nemen dat zijn smelttabletjes die zonder water kunnen worden ingenomen. Maar ook de gewone tabletten van 0,2 mgr zijn heel geschikt voor langdurig gebruik, daarvan is voor de leeftijd dan twee tabletten de aanbevolen dosis. Het advies is om na een half jaar voor ten minste een week te stoppen om te zien of het bedplassen dan verder spontaan wegblijft.
Veel succes,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag