Vraag:
dinsdag, 24 juni 2008

Hallo, Mijn zoon is 11 jaar. Hij is in 2000 gestopt met bedplassen en hij is weer in bed gaan plassen. Ik weet dat hij het niet express doet of om aandacht te trekken, hij is juist zelf ongerust waarom het opeens gebeurt en wat er eigenlijk met hem aan de hand is. Voor slapen gaat hij zeker eerst plassen. Eerst dachten wij dat het door de kou kwam maar er is toch iets mis. In de opgelopen jaren werd hij juist zelf wakker als hij sīnachts moest plassen maar de laatste paar weken doet hij het in zijn bed. Hoe kan ik hem helpen,en wat kan ik doen om dit te voorkomen. Wij zijn erg ongerust. En met wat kan het te maken hebben.

Antwoord:
woensdag, 25 juni 2008

Hallo,
Het is waarschijnlijk niet gemakkelijk om achter de oorzaak te komen waarom jullie zoon ineens na 8 jaar opnieuw in bed gaat plassen.
Mogelijk is er toch iets veranderd in zijn situatie waardoor hij nu niet meer wakker wordt van signalen van een volle blaas.
Het lijkt verstandig wel even de huisarts te consulteren en vragen om een hulpverlener die verstand heeft van bedplasbehandelingen. Ik kan ook niet uit uw mail opmaken wat jullie zelf voor stappen hebben ondernomen om het bedplassen te doen stoppen.
U kunt op deze site adressen van hulpverleners vinden maar misschien heeft u toch een verwijsbriefje nodig en moet u daarvoor toch ook al naar de huisarts.
Met groet,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag