Vraag:
dinsdag, 1 juli 2008

Mij zoon van 19 heeft tot aan de brugklas in bed geplast. Toen is het gesopt, en nu sinds ongeveer een half jaar heeft hij er weer regelmatig last van. Toen heeft hij trouwens als hij kamp had o.i.d. een neusspray gebruikt die het bedplassen voorkwam. Ik vermoed dat het iets met zijn hormonale huishouding te maken heeft. Hoe krijg ik hem zo ver om naar de huisarts te gaan? Of is er een andere manier voor hem om eraf te komen?
Groeten, Astrid.

Antwoord:
woensdag, 2 juli 2008

Hallo,
Misschien is er na de lange (droge) periode toch iets veranderd aan het drink- en leefpatroon van uw zoon waardoor hij opnieuw in bed is gaan plassen. Als de neusspray wel helpt dan kan hij met dit middel gerust een langere tijd doorgaan, echter in de vorm van neusspray wordt de Desmopressine (dat is de naam van de werkzame stof)afgeraden bij bedplassen. Het is dan beter om Minrin (dat is de merknaam van de de Desmopressine)in tabletvorm te nemen.
Misschien kunt u hem overtuigen dat hij hulp moet zoeken als u hem wijst op de informatiefilm op deze site van het Droogbedcentrum. Hij ziet dan dat hij niet de enige is met dit probleem en dat er iets aan gedaan kan worden.
Met vriendelijke groeten,
Zwaan Mulder

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag