Vraag:
woensdag, 16 juli 2008

Hallo,

Sinds enkele jaren heb ik last van Urge-incontinentie. Als ik voel dat ik moet plassen moet ik dat ook direct doen. Het valt regelmatig voor dat ik in mijn broek doe. Rijd ik, bvb, met de wagen naar mijn ouders dan heb ik een luier nodig omdat ik onderweg niet altijd de gelegenheid heb om te plassen. Het gebeurt ook dat wanneer ik erg moe, depri of ziek ben dat ik in bed plas.
Twee jaar geleden kreeg ik van de uroloog een medicijn dat nog in een proefstadium was. Ik weet de naam niet meer. Ik moest een dagboek bij houden van het plassen of het nu verkeerd ging of op de wc. Die medicijnen hielpen niet. Het konden ook placebo's zijn aangezien het proefstadium waarin ze verkeerde.
Kunnen jullie me helpen of raad geven?
Is er eigenlijk wel iets te doen aan urge-incontinentie?
Oja, ik ben een man van 44. Ik drink op een dag wel veel, water, thee, koffie. Ik drink ook wel eens een pilsje maar geen overdaad. Ook niet elke dag.

Ik dank jullie alvast

Antwoord:
zondag, 20 juli 2008

Hallo,
Eerst is het belangrijk de oorzaak van de urge-incontinentie te achterhalen en die is niet altijd duidelijk aanwijsbaar, maar om te kunnen beoordelen welke therapie het beste bij u past zou u een blaasfunctie-onderzoek moeten laten uitvoeren. Soms kan bekkenfysiotherapie goed helpen, eventueel in combinatie met medicijnen. Wel kan ik u alvast adviseren in ieder geval het gebruik van koffie, thee en cola te beperken, deze zijn berucht om het prikkelend effect op de blaas.
Succes,
met viendelijke groeten,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag