Vraag:
maandag, 21 juli 2008

Mijn dochter is net 6 jaar geworden. Tot op heden is zij nog geen enkele nacht droog geweest. De luiers zijn wel iets minder vol dan vroeger, maar er zit nog steeds elke morgen een flinke plas in.

Overdag is was ze zindelijk net voordat haar derde verjaardag. Mijn dochter gaat overdag niet overdreven vaak naar de toillet. In ieder geval niet meer of minder dan normaal.

Ze is ook geen grote drinker. Ik denk dat ze met moeite aan anderhalve liter vocht per dag komt. Te veel drinken voordat zij gaat slapen is dus ook niet het geval.

Mijn dochter slaapt wel heel vast en diep. Ik kan haar 's nachts van het ene naar het andere bed dragen of begeleiden zonder dat zij daar iets van merkt. Haar 's avonds wakker maken om naar de toillet te gaan, heeft weinig zin. Ik heb het wel geprobeerd (zelf met het vragen naar wachtwoord). Ze doet dan een plas en is evenwel 's morgens nat.

Vorig jaar heb ik haar een aantal dagen laten slapen zonder luier. Het eerste deel van de nacht is zij volgens mij altijd droog. Het tweede deel van de nacht plast zij in haar broek. Op een keer vond ik haar 's morgens slapend tussen de natte lakens. Daarna heb ik haar maar weer een luier aangedaan.

Zelf zit ze totaal niet met de luier en het bedplassen. Ik heb er dan ook nooit een probleem van gemaakt. Ik heb haar verteld dat haar buik nog niet groot genoeg is en dat bij de een de buik sneller groot genoeg is, dan bij de ander.

Omdat ik nog geen enkele verandering zie en die eigenlijk voorlopig ook niet verwacht, vraag ik af hoe hier mee om te gaan. Wanneer is het tijd voor een plaswekker? Zijn er andere methoden die ik kan toepassen? Of moet ik het voorlopig maar zo laten? Ik wil er nl. ook niet over een paar jaar achter komen dat ik er al veel eerder iets aan had kunnen of moeten doen.

Vriendelijke groeten,
Rosita See


Antwoord:
woensdag, 23 juli 2008

Hallo,
Over het algemeen luidt het advies pas aan een droogbedtraining te beginnen als ze al eens een paar nachten is droog geweest. En als uw dochter er zelf nog geen probleem van maakt, kunt u ook het best nog even niet teveel druk uit oefenen. Mocht ze wel zelf aangeven dat ze wil oefenen met droog te leren slapen dan kunt u het best beginnen met de kalender of een andere niet medicamenteuse therapie, beschreven op op deze site. Vanaf 7 jaar wordt door de meeste verzekeraars de plaswekker vergoed.
Succes,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag