Vraag:
donderdag, 21 augustus 2008

Onze dochter (6,5 jaar) heeft problemen met haar zindelijkheid, zowel overdag als 's nachts. Ze heeft elke dagje een of meerdere "ongelukjes", niet een hele plas maar altijd een beetje. Als wij het niet opmerken loopt ze gewoon door met het natte broekje. Soms verschoont ze zich wel thuis. We hebben al van alles geprobeerd, naar de wc sturen, stickers plakken, juist geen aandacht aan geven etc.
Dit jaar heeft ze 3x achter elkaar een blaasontsteking gehad, daarna is er onderzoek vd urinewegen geweest maar hier kwam niets afwijkends uit. 's Nachts is ze ook niet zindelijk, als wij haar om 23 uur laten plassen, is ze meestal droog.
Rond 2,5 jaar is ze even zindelijk geweest, maar na een paar maanden ging het al weer mis en dat is tot op heden zo gebleven.
Heeft u een advies voor onze dochter?

Antwoord:
vrijdag, 22 augustus 2008

Hallo,
Wat u beschrijft over uw dochter is geen bedplassen, ze heeft last van urge-incontinentie, en dat is heel goed mogelijk ontstaan na de blaasontstekingen. Er is misschien geen directe oorzaak voor de blaasontsteking gevonden maar de kans dat ze nu een kramperige blaas heeft ten gevolge daarvan is heel groot.
U zou er dus goed aan doen wel verder op zoek te gaan naar een medische hulpverlener die samen met uw gaat kijken hoe uw dochter het best is te helpen.


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag